zaterdag 6 december 2014

Vietnamese kippensoep met groene noodels

= = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Een leuk en lekker recept van tv. Meer kan ik er niet over zeggen. Wij hebben er van genoten. Meerdere dagen of vries het in. Voor 6 personen heb je nodig.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediënten:
  • 1 hele kip
  • 1 paksoi
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 1 ster anijs
  • 1 kaneel stokje of 1 theelepel kaneel
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==
Snij de ui, gember en knoflook fijn en fruit deze aan. Voeg 2,5 liter water toe en breng dit aan de kook. Breek de peper in tweeën en voeg deze toe aan de soep. Doe de ster anijs en kaneel toe. Doe de kip in de soep en zet het vuur uit. Laat de kip zo langzaam in 45 minuten garen.

Haal de kip na 45 minuten uit de soep en haal het vlees ervan af. Snij de paksoi in reepjes. Zeef de soep en warm deze op. Voeg nu de kip en paksoi toe. Laat het niet koken.

Eet smakelijk!

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =



Geen opmerkingen:

Een reactie posten