vrijdag 14 november 2014

Homemade cake

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Een erg leuk een simpel recept om te maken. Ik heb dit recept samen met mijn dochter gemaakt. Zij heeft de weegschaal aangezet, vorm ingevet, eieren gebroken. Zo heb je samen veel lol met een simpel recept.
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediënten.
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • Cakevorm
  • Bakpapier
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==


Verwarm de oven op 160 graden. Bekleed het bakblik over de breedte met bakpapier en vet deze in. Snij het vanillestokje open in de lengte en schraap het zwarte merg eruit. Klop de boter en suiker in een kom. Breek een ei en voeg deze toe. Voeg het volgende pas weer toe als het ei niet meer te zien is. Doe dit totdat de 4 eieren op zijn. Doe nu de bloem er beetje bij beetje bij. Nu de sinaasappelsap en de vanillemerg. Doe het beslag in het blik en laat het ongeveer 65 minuten in de oven bakken.

Je kunt er voor kiezen om de cake te versieren als deze afgekoeld is.
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =



Geen opmerkingen:

Een reactie posten