maandag 17 maart 2014

Ragout broodje

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Het kan zoo lekker zijn, een broodje ragout. Het is toch best zelf simmmpel te maken. Dit recept is voor 4 personen.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediƫnten:
  • 600 gram rundvlees
  • 1 rundvlees bouillonblokje
  • Laurierblad
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook.
  • 125 gram roomboter
  • 100 gram bloem
  • 4 grote harde bolletjes
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==


Braad het vlees rondom bruin. Giet er een 500 ml water bij en voeg een rundvlees bouillonblokje bij. Snij de ui in grote stukken en voeg dit samen met het teentje knoflook toe. Zet de pan op laag vuur en laat het in 3 uur gaar sudderen. Als het vlees gaar is kun je het in draadje uit elkaar trekken.

Voor de ragout:

Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer dit even door zodat de bloem gaar kan worden. Voeg nu de bouillon (die je voor het vlees gebruikt hebt) toe aan dit geheel toe. Breng dit op smaak met peper en zout en voeg als laatst het vlees toe.

Snij de kapjes van de bolletjes  en hol ze uit. Vul ze met de ragout.

Heerlijk met een salade erbij. Hier eet je je vingers bij op:)

Op de website van 24 kitchen staat een ragout recept met krab.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Geen opmerkingen:

Een reactie posten